Promenadbilder

Här kommer lite bilder från promenaderna idag, just nu ligger de flesta hundarna och sover eftersom vi har vilostund mellan förmiddags och eftermiddags promenaderna!

Charmiga Tara väntar tålmodigt på sin godis!

Söta Stina tyckte nog mest att jag var tråkig som skulle fotografera mitt i promenaden:)


Hela gänget, utom Tara sombestämde sig för att gå åt ett annat håll när bilden skulle tas!


Vilda deltog mer än gärna på en bild ( för en godis såklart)

Pys o Malte kör på samma pose, härlig killar!

/Michaela

Tara med aktiveringsspel



/Yasmine

Sanna med gosedjur och Pysen på promenad



/Yasmine

Maya med aktiveringsleksak

Söta Maya roar sig med en aktiveringsleksak!


/Yasmine

Vem vinner?

Här kommer en film med Molle, Milton och Chili


/Yasmine

En bild


En tråkig bild på Misty, Oskar och Lisa, men det är Michaela som är stjärnfotografen, inte jag! :)

/Yasmine

Glada hundar attackerar

När det är promenaddags väcks hundarna till liv och är extra söta!



/Yasmine

Lisa med aktiveringsspel

Vår fina schäfertik Lisa prövar lyckan med ett av våra aktiveringsspel!



/Yasmine

En liten uppdatering med bilder


Lille coton de tulear killen Molle som är en av dagisets nykomlingar,
han har kommit in bra i sin grupp och har en härlig personlighet.

Malte är en rolig kille som älskar mysstunder och drar sig inte ifrån att lägga sig i ens knä.


Lite olika bilder på söta Svea, Yasmines hund!


Pysen ligger och myser i sin soffa:)

Ha en bra helg allihopa!

/ Michaela

Fredagsmys med Tara



Tara leker sött med en kudde som hon noga valt ut som sin leksak:)

/ Michaela

Bland annat bilder på en av dagisets nyaste hundar, Lisa


Martin och Lisas första dag tillsammans. Martin är lite skeptisk till schäfern Lisa i början och håller sig på sin kant av rummet, men ganska snart inser han att Lisa är riktigt snäll och trygg och nu vågar han vara nära henne utan problem.

Lisa blockerar ingången, så det blev kort utifrån.

Milton och Tara ute på promenad!

Tonic och Svea på promenad!

/Yasmine

Pysen och Malte möts

Här kommer den utlovade filmen på mötet mellan Pysen och Malte.
Hoppas ni tycker den är intressant!

/Michaela och Yasmine

Ny vecka

Idag har varit en väldigt rolig dag, en boxer vid namn Malte har varit på provdag, det gick mycket bra och han kommer på sin andra provdag på onsdag.
Vi lät Malte och Pysen träffas och det gick riktigt bra, båda pojkarna var mycket duktiga och det var inga som helst problem.
Sedan fick Malte och Sanna hälsa på varandra och även det gick bra, så de tre har suttit tillsammans hela förmiddagen.
Jag filmade mötet mellan Pysen o Malte för det var väldigt intressant, men min tekniska förmåga tycks inte existera ibland, så jag ska se om Yasmine kan hjälpa mig lägga upp klippet här på bloggen imorgon.
Men här är ett mini kollage på hundmötena!




/ Michaela

Tar ni emot alla raser på dagiset?

Nej, vi tar inte emot varghybrider och varghybridraser som Saarloos wolfhond och Ceskyslovensky vlcak eftersom varghybrider har kvar mycket av vargens skygghet i sig, vilket i kombination med hundens nyfikenhet och framåtanda kan bli negativt i vår miljö. Jag anser också att det krävs mindre störning för att få dem stressade.

Jag gillar inte ordet "kamphundar" eftersom det i media blivit ett samlingsord för hundar av ett visst utseende, där lite hänsyn tas till individen. Det finns även många raser som används inom t.ex. jakt och bruks som brukar uppvisa mer aggressivitet mot andra hundar och dessa tar vi ändå emot under förutsättningen att individen är trygg och social.

Frasen "hunden blir vad man gör den till" tror jag bara stämmer till viss del. Precis som en människa föds med en viss grundpersonlighet som föräldrarna sedan  kan påverka genom uppfostran, är även hunden präglad av såväl arv som miljö.
En cavalier föds med helt andra förutsättningar än t.ex. en Tosa (japansk mastiff) eftersom man i ena fallet avlat på de mest sociala individerna och man i det andra fallet under lång tid avlat på de tuffaste individerna som vann flest kamper och premierar de som är störst och ståtligast (men självklart tar vi inte heller in en cavalier som avskyr andra hundar, eftersom rasen inte avgör allt).
Även om ägaren till en Tosa socialiserat den väl och den fungerar utmärkt med andra hundar är de mer benägna att få upp skärpa ifall de utsätts för tillräckligt start stimuli (retning). Ett hunddagis kan utgöra ett sådant stimuli eftersom hundarna får mycket intryck som ska bearbetas och de förväntas kommunicera med andra hundar på en begränsad yta.
Dessutom brukar de raser som är avlade för att se ståtliga ut (framåtvinklade öron, stelt kroppspråk, högburen svans, självsäkert rörelsemönster osv.) oftare utsättas för rädsla/ hotbeteende från andra hundar, vilket kan göra att dagismiljön är olämplig för dem.

Men som tur är har man nu ändrat avelsprogrammen för de flesta raser av kampursprung, så att man får fram individer som överlag fungerar bättre med andra hundar.
Problem brukar uppstå när oseriösa hundägare blandar in andra raser eller inte bryr sig om att utföra något avelsarbete, utan parar på utseende/tuffhet.
Om man t.ex. blandar en vallhund med en hund av kampbakgrund, kan resultatet bli en hund med den kampavlade hundens framåtanda och vallhundens låga bithämningar, vilket blir en farlig kombination.

Detta inlägg beskriver min personliga åsikt om ämnet, men vad innebär det för dagiset i praktiken, kanske man undrar.
Vi har beslutat att främst se till individen, men ändå ha rasen/ rasernas bakgrund i åtanke när någon är intresserad av plats.

Det viktigaste för oss är våra befintliga dagishundar och att ge dem en så stressfri tillvaro som möjligt.
Vi tackar hellre nej till en hund/ ras som vi känner oss osäkra på än att vi utsätter dagishundarna för hot eller onödig stress.

Tack för ordet!
/Yasmine

Personal

Praktikanter:

Vår verksamhet ska inte bygga på att den har praktikanter. När vi tar hjälp av praktikanter så gör vi det för att vi vill lära dem hur ett hunddagis fungerar och inte för att vi behöver gratis arbetskraft. Vi är också noga med att eleverna är duktiga på att jobba med hundar, har genomfört eller går någon djurinriktad utbildning och har ett genuint hundintresse. 


Tidigare personal:

Yasmine Stranne

Jag har gått en 1-årig instruktörsutbildning där kurser som till exempel hundträning, problemlösning, hundsport samt etologi ingick. Alla hundar är ju unika och under min utbildning kom jag fram till att det jag tycker är mest spännande med hundträning är att hitta individanpassade lösningar på olika problem.

Innan det praktiserade jag på ett hunddagis i Örebro. Praktiken övergick sedan i extra- och sommarjobb vilket gjorde att jag sammanlagt stannade där i ett år. Det var där min dröm att starta eget hunddagis formades. 
Hundar har alltid varit mitt största intresse och att arbeta med hundar är det bästa som finns.
Jag har själv en Nova Scotia duck tolling retriever som heter Svea. Hon har oändligt mycket energi, vilket är perfekt när vi tränar. Vi koncentrerar oss främst på lydnad och är uppe i tvåan och tävlar nu, men vi sysslar även med spår, apportering och uppletande för skojs skull.

 Michaela Roos

Hundar för mig är det bästa som finns, det är vad jag brinner för.
Jag började som praktikant på Gåsebäcks hunddagis och eftersom jag älskar att lära mig om hundar så visade jag stort intresse och engagemang i allt jag tog mig för vilket också gjorde att jag skillde mig ifrån de andra praktikanterna i många områden.
Jag har enda sedan första dagen på hunddagiset känt mig som en del utav allt och kom lätt in i gänget därför var det en självklarhet för mig att svara ja när jag efter ett år fick frågan om jag ville bli delägare.
Så nu lever jag ut min dröm och jag trivs enormt bra.

Jag har under hela min uppväxt haft hund i familjen, men för tillfället har jag ingen men inom en snar framtid hoppas jag på att en liten labrador tik ska bli min.
Intresset för hundar handlar om så mycket mer, tillexempel kroppsspråket och kontakten mellan hund och människa.
Det finns hur många hundraser som helst men alla har de sin helt egna personlighet, det finns otroligt mycket att lära sig vilket gör att det aldrig blir tråkigt.


Carolin Färdigh
Jag är utbildad djurvårdare med inriktning hund. Under min utbildning läste jag bland annat kurserna Hundens fostran och utbildning, etologi och djursjukvård. 
Jag har praktiserat både på hunddagis och på andra platser med hundinriktning, bland annat hos en man med ett trettiotal draghundar.

Min familj har alltid haft hund och min första egna fick jag när jag var 12 år gammal, en blandrashund vid namn Boyen. 
Mitt hundintresse har alltid varit stort och det roligaste jag vet är att träna, leka och umgås med hundar. Med tidigare hundar har jag bland annat tränat lydnad, spår och drag. Just nu har jag en Welsh corgi cardigan hane som heter Vips. Vi tränar främst tävlingslydnad och spår.


Toppen vecka

Denna veckan har gått riktigt fort men det har varit enormt kul att få träffa en del av hundarna igen och fått höra om alla deras små äventyr dom haft nu under sommaren.
En del hundar är fortfarande på semester men allt fler kommer komma tillbaka under nästa vecka och det ser vi fram emot!
Vi har en ny hund på dagiset som börjar från och med den 16 augusti, Lisa heter hon och är en härlig schäfer flicka, så även det ser vi fram emot och hoppas på att hon ska trivas vilket hon verkade göra redan första provdagen!

Min första vecka som delägare har varit mycket spännande och väldigt rolig, det är en del som ska tänkas på och som jag ska lära mig men Yasmine är en toppen kompanjon och hjälper mig med sådant som jag inte riktigt förstår ännu ( så som pappers arbete). Jag älskar alla hundar och dagiset mer och mer för varje dag som går, jag trivs så bra med er kunder också för ni alla är så trevliga och det är alltid lika kul att träffa er, man kan inte få ett bättre bemötande än de ni ger mig!

Jag hade tänkt att ta massor utav bilder i veckan men tiden bara flög iväg, men idag så tog jag några men nästa vecka så ska jag uppdatera med fler bilder på de andra hundarna också!



Stina är nyfiken på kameran medans Martin inte alls var på fotohumör.




Lilla Ruff står förväntansfull på stängningen och lyssnar efter hans matte.

Jag önskar er alla en trevlig helg så ses vi på måndag!

/ Michaela

Martins semester

Innan semestern efterlyste vi sommarbilder på dagishundarna och nu har vi fått mail från Martin som berättar vad han gjort, så då tänkte vi dela med oss av det på bloggen!


Kommer Martin att vinna dragkampen över kusinen Solo?


En lycklig och aktiverad Martin med husse


Med denna fantastiskt vackra bild vann Martin en fototävling som Limex anordnade och det förstår man verkligen!  


Krabbfiskaren Martin jobbar

/Yasmine

Inlägg från dagiset

Hejsan!

Nu sitter jag på dagiset med Michaelas bärbara dator och uppdaterar bloggen.

Idag har vi bara 8 hundar på dagiset, men vi har ändå en del att göra med städning och pappersarbete nu efter semestern.

Michaelas första dag som delägare igår skötte hon galant! Det känns fortfarande ganska konstigt utan Carolin på dagiset och jag förväntar mig hela tiden att hon ska komma in genom dörren och be om ursäkt för förseningen, men den känslan försvinner nog ganska snart bara vi kommer in i de nya rutinerna.

Hundarna känns ganska trötta nu efter semestern och det är väldigt lugn stämning här på dagiset, vilket ju är positivt, för det innebär att ni hundägare aktiverat dem ordentligt.

Nu kom Michaela precis in, vilket innebär att det är min tur att gå promenader, men ni kan troligen förvänta er en bilduppdatering i dagarna av Michaela!

/Yasmine

RSS 2.0