Funktionärernas val- ett riktigt charmtroll


Jag ville bara tillägna det här inlägget åt Vips och Carolin som idag tävlade i lydnadsklass 1.

Poängen räckte gott och väl till ett andrapris och det blev bara 8 poäng ifrån ett förstapris så nästa gång kommer de absolut ta det. Jag har ju sett dem in action och vet vilken otrolig kontakt de har.

Det är tydligen inte bara jag som blir imponerad och charmad av Vips för han vann Funktionärernas val genom sin energi, härliga attityd och charmiga personlighet.

Så ett stort grattis, jag är så oerhört stolt över min kompanjon och världens bästa corgi!

/Yasmine

 

Vem är vem?

Vi har ju två Nova Scotia duck tolling retrievers här på dagiset. Den ena är 11-åriga Tara och den andra är 3-åriga Svea.
Man blir riktigt imponerad av Tara och hur pigg hon är, speciellt när hon leker märks det vilken enorm energi hon har.

Jag roade mig för ett tag sedan med att filma dem båda när de leker så ni kan få gissa vem som är vem.
Jag avslöjar svaret senare.



/Yasmine

Några bilder kan jag ju bjuda på..

Blogg.se är otroligt långsamt idag, men jag ska försöka bjuda på några bilder iallafall :)


Tara med Baloo och Maya lekandes i bakgrunden


Baloo och Maya


PONen (Polski owczarek nizinny) Maya, dagisets nyaste hund


Se så fint vi kan sitta!


.. om vi får godis :)


Lille Chili myser med praktikanten Laura


Tara och Maya

Tyvärr blir det bara de bilderna idag, jag ska försöka återkomma med fler inom kort!

/Carolin

Kennelhosta..

Ja, som de flesta av er vet så går kennelhostan för fullt på dagis (och överallt annars också verkar det som) just nu. Förra veckan insjuknade tre hundar, i måndags två och idag ytterligare tre. Hittills är det de två småhundsgrupperna som är värsta drabbade, det är bara en hund utanför de grupperna som visat symptom än så länge.
Vi gör så gott vi kan för att förhindra vidare smittspridning och håller alla tummarna för att det avstannar snart. Det är inte roligt varken för hundarna, ägarna eller oss när det är så här! Våra dagar består mest av rengöring och desinficering. Grupperna hålls isär helt, inga provhundar får komma på besök och inga gruppändringar kan göras.. Allt har stannat av, otroligt tråkigt! Men vi håller som sagt tummarna att det ger med sig snart och att allt kan återgå till det normala om några veckor!
Jag passar på att hälsa en stor krya-på-dig-kram till de hundar som är hemma och är sjuka och en stor håll-dig-frisk-kram till de hundar som är krya!

/Carolin

GRATTIS Yasmine och Svea!!

Grattis superduktiga Yasmine och Svea som tävlade i lydnadsklass två för första gången i helgen. Resultatet blev ett 1a pris och klassvinst! Jag har tyvärr inga bilder att bjuda på, men ni får föreställa er hur de ser ut där högst uppe på prispallen :)

/Carolin

Lite bilder

Det är så fantastiskt när hundar som kommer till dagiset och tycker att allt är jätteläskigt så småningom börjar slappna av mer och mer och visar att de trivs!
På bilden nedan ligger Martin och Tara och myser tillsammans i soffan.
När Tara började här tyckte hon att det var konstigt med alla nya dofter och intryck, något som Martin märkte och ville hjälpa henne med genom lite mys.

Tara och Martin har verkligen hittat varandra och man kan ofta se dem ihopkrupna tillsammans i någon av sofforna!



En hund som verkligen gillar hösten är Baloo. Såhär lycklig är han när han får rulla runt i lövhögarna och kamouflera sig.



Igor är en riktig myshund och kurar gärna ihop sig i soffan, men vi har aldrig sett honom sitta såhär tidigare så jag var tvungen att fota honom. Igors matte berättade att han gärna sätter sig så hemma också och helst uppe på armstödet. För min del tycker jag att det verkar vara lite väl hårt underlag, men samtidigt förstår jag honom då man har bättre uppsikt över allt därifrån. 



Svea och Igor slappar i soffan tillsammans och Svea ser ut att sura över att Igor tagit kudden.

/Yasmine

Utökat tillstånd!

Igår hade vi en härlig dag på dagiset.

Det kom en inspektör från miljökontoret på oväntat besök. Vi har nyligen ansökt om att utöka vårt tillstånd så vi kan ta emot 30 hundar per dag och inspektören sa att det såg bra ut så förhoppningsvis kommer vi att få det.

Med tanke på att vi har så stora ytor och snälla hundar som fungerar i stora grupper ska det inte vara några problem tycker vi.

Men vi återkommer med uppdatering om läget så fort vi fått besked!

Trevlig helg på er alla
/Yasmine


Veckan som gått

Denna veckan har varit ganska händelserik, kul:).
Det har varit en liten bichonblandning på besök. De ville bara se hur vi hade det på dagiset och fundera om de behövde plats, så vi håller tummarna!

Vi har haft kooikerhondjen Noa på provdag också och vi hoppas att det ska kunna fungera.

Det är så roligt med vårt jobb att man får möta så många olika hundar och se deras kroppssråk och det är ännu roligare när man börjar lära känna varje hund och får se deras personligheter.



Misty har fått en ny bästa vän på dagiset och det är vår praktikant Michaela. Misty älskar att gosa upp sig i hennes knä och Michaela ser ut att njuta lika mycket hon.
Det är så kul när vi får riktigt bra praktikanter som verkligen brinner för hundar och lägger ner sin själ i praktiken!

Misty och Michaela



/Yasmine

RSS 2.0