Hösten är här..

I allafall känns det så på morgnarna. På dagarna däremot är det fortfarande högsommarvärme.. Vi får väl se hur länge det håller i sig :)

Vad har hänt sen sist?
  • Martin (Baloos bror), Ruff, Charlie och Tara är nu (sedan länge..) helt inskrivna och trivs bra i sina grupper
  • Labradoren Smulan har även hon börjat på dagiset
  • Bichon havanaisen Max kommer på provdag imorgon och vi håller alla tummarna för att det ska fungera bra
  • Vi har numera tre långtidspraktikanter. Alice (den blonda) har varit hos oss sedan i maj och hon fortsätter terminen ut. Michaela (den svarthåriga) började i tisdags och kommer att vara hos oss fyra dagar i veckan året ut. Anna (den rödhåriga) är hos oss tills vidare.. De är alla tre väldigt duktiga och omtyckta av hundarna! Förutom dem så kommer det även några fler praktikanter som bara ska vara en vecka eller två.. Mycket extra gostid för hundarna alltså! :)

Indis och Tonic

 

Luna och Martin

 

Sunny, Baloo och Martin

 

Min lille Vips är numera kastrerad :)

 

Stina hjälper till att bära hem tidningen..

 

.. när hon lessnat så ger hon den till Astrid istället :)

 

Ruff

 

Sebastian och Milton samtalar om något viktigt..

 

Diesel och Milton sover tillsammans

 

Oskar kollar in Misty

 

Martin (den svarta fläcken :)) och Tara

 

Yasmine på väg ut på promenad med Baloo, Tara, Martin, Chili, Sunny och Luna

 

Nu har vi byggt två nya bås i köket. Tanken med dem är att de ska användas tillfälligt för provhundar, om någon hund blir sjuk, om vi upptäcker att en hund löper, eller om vi av någon annan anledning behöver flytta på en hund. Vi är väldigt nöjda med dem!

Tonic visar upp sin fina "sittstil" :)

 

Martin och Tara

 

Astrid och Smulan

 

Martin och Baloo

 

Harry, Baloo, Martin och Stina

 

Sunny, Martin och Stina

 

Sanna och Pysen leker. Vipsen roar sig själv

 

Sunny, Baloo, Martin, Stina och Harry

 

Sunny, Baloo och Martin

 

Martin har kommit på att han ryms i det lilla huset :)

 

Charlie inspekterar Martins mun

 

Smulan, Martin och så Charlie förstås :)

 

Martin och Charlie

 

Diesel och Milton

 

Sebastian

 

Oskar och en nyvaken Tonic

 

Tonic, Oskar och Misty

 

Ruff, Charlie, Stina, Astrid, Yatzy och Smulans svans

 

Ruff, Yatzy, Stina, Astrid och Charlie

 

Astrids svans, Ruff, Stina, Charlie, Yatzy och Smulan

 

 

 

 

Astrid, Stina och Charlie rullar runt i lek

 

Stina, Astrid, Charlie, Yatzy och Smulan

 

Chili och Tara

 

 

 

Baloo, Tara, Martin och Luna

 

Tara, Chili och Harry

 

Diesel

 

 

 

 

 

 

 

 

Luna busar med godisfylld toarulle

 

 

 

 

 

Chili visar konster

 

Diesel rullar runt

 

Vi ses imorgon!

 

/Carolin

 

 

 

 


Dagishundarna

Astrid
Labrador retriver född 2005-04-06
En lydig och klok labrador som älskar människor och pussar. Gillar att släppa loss, men kan även vara bestämd när det väl gäller.



Chili Bichon havanais född 2007-05-29

En riktig kvinnokarl som flörtar med dagisets tikar. Väldigt mild och försiktig mot de andra hundarna, men leker mer än gärna om han blir uppbjuden till dans. Har en lång pusstunga!

Harry
West highland white terrier född 2002-03-21
En pigg och alert herre som har förmågan att genom sitt kroppsspråk äga ett rum utan att för den skull vara tuff. Har en förkärlek för pipleksaker.


Tonic
blandras Cairn/Jack russel terrier född 2006-04-26
En gosig, energisk och nyfiken liten solkatt. Har bra kontakt och tigger gärna fram en godisbit eller två.


Josie Border collieblandning född 2004-06-18
Ett rikigt energiknippe som älskar att ligga i ens knä och gärna vill ha det för sig själv. Väldigt uppmärksam och smart.


Pysen Irish softcoated wheaten terrier 2007-04-02
Även kallad Pysmys och namnet säger allt. Lugn, trygg och mysig. Älskar att slappa men kan helt plötsligt bryta ut i ett terrierfnatt och få igång sin grupp.

Svea
Nova scotia duck tolling retriever född 2006-02-07
Yasmines egna hund. Hon är avståndstagande mot främlingar men väldigt lojal mot sin flock. Hennes energi och list gör att man får hänga med i svängarna och ha koll på vad hon ska hitta på härnäst.



Martin Parson russel terrier född 2007-05-06
En morgontrött terrier som älskar uppmärksamhet och kli på ryggen. Har terrierns energi och älskar att röra på sig, men är samtidigt väldigt lugn och snäll. Är duktig på promenaderna och tycker om att upptäcka och undersöka.


Tara Nova scotia duck tolling retriever född 1998-03-14
En mild och kontaktsökande dam med ett hjärta av guld. Hon tänder till när godis vankas och en leksak väcker valpen i henne till liv.


Maya Polski owczarek nizinny född 2007-08-31
Under Mayas långa, busiga päls gömmer det sig en fantastiskt kelig och mysig hund. Skulle charma vem som helst med sin speciella tassvinkning, men sparar den till matte eller husse när de kommer vid stängning.


Vilda Bichon havanais född 2009-05-16
Chilis pussiga halvsyster som ser livet från den ljusa sidan. Vilda älskar alla hundar, men har fastnat mycket för Tara och lägger sig gärna ihoptryckt mot henne så fort hon vill ta en paus från lekandet.


Hasse Golden retriever född 2009-04-30
Hasse är ett riktigt charmtroll som sprider glädje vart han än går. Han har inte riktigt kontroll över sin kropp i alla lägen än och kan ibland göra akrobatiska konster som skulle imponera även den mest erfarna dansaren. Knorrar och mysmorrar mycket.
Molle Coton de tulear född 2005-09-21
Molle älskar att sitta i knät och tycker att det är för lite plats där för att dela med sig till de andra hundarna. En ivrig och pigg kille som gärna pussas och myser.


Iris Labrador retriever född 2010-09-16
Michaelas egna hund. En glad och härlig tik som älskar att hitta på bus , sover gärna med huvudet i sin vattenskål.
Basse Cockerpoo
Lever upp till sitt smeknamn Basse Bus. Hans glädje och valpiga utstrålning brukar charma även den mest svårflörtade hunden och han har definitivt charmat oss också.


Snobben Beagle
En lekfull liten kille, som tycker att livet är för kort för att sova bort, så det gäller att busa när man kan! Han har vackra, djupt bruna hundögon som borrar sig rakt in i ens hjärta.


Teitur Golden retriever
Har du ett knä att ligga i, så är Teitur din bästa vän! Han älskar att bli klappad och myst med och så länge han får kärlek är han nöjd.


Holly Mops
Denna lilla dam har inte riktigt förstått begränsningen i sin storlek, utan tycker att hon självklart är störst och tuffast! Men egentligen är hon en liten ängel som generöst delar med sig av pussar och kärlek, såväl till människor som till hundar!


Viggo blandras Chihuahua och Jack russel terrier
Viggo är otroligt populär bland de andra hundarna- han utstrålar ren glädje och lek så fort han går in i ett rum och brukar därför vara god hjälp när vi försöker få in en mer osäker hund i gruppen.
Har väldigt uttrycksfulla öron som bidrar till hans charmiga uttryck!

Jillie Dalmatiner
Jillie har ett hjärta av guld och en vacker själ. Hon rusar in till och ut ur dagiset som en stormvind, men tiden däremellan spenderar hon helst med att filosofera i ett knä, varvat med några leksessioner då och då. Hon möter världen med ett stort dalmatinerleende på läpparna!


Freja Australian sheperd
Ibland glömmer man bort hur ung Freja är, då hon är otroligt lyhörd och lydig, men man påminns snabbt om hennes härliga valpsida igen när hon lyckas få igång någon av hundarna i gruppen och flyger runt på golvet.


Elton
Cocker spaniel
Elton är en mysig, lite försiktig ung herre som helst kurar ihop sig med Tara eller Pysen. Men när Viggo är i närheten händer det att han tänder till och dansar några varv.


Kia Flatcoated retriever
Kia är en riktig solstråle: Hon är alltid på gott humör och sprider glädje runt sig. Retriever som hon är, älskar hon att bära på saker och om de andra hundarna i hennes grupp inte var så stora hade hon säkerligen burit runt på dem med.

RSS 2.0