Tripp trapp trull

458856-75
Kenzo, Tyson och Filip i storleksordning

Killgänget saknar Molli som har börjat löpa och därför inte kan komma. Även Emmie har börjat löpa och det är nog flera på gång. Det känns jättetråkigt att vi inte kan ta emot löptikar under höglöpet, speciellt eftersom det är svårt för många hundägare att hitta en annan lösning under tiden. Men det skulle bli kaos här, speciellt eftersom vi har så många unga hanhundar.

Ha en bra helg!
/Yasmine

Några bilder

Hej!

Den här gången har jag tyvärr inte så mycket att bjuda på, men jag lägger in de få nytagna bilder jag har.
image72

Först en bild på vår nya hund Romeo, en jättehärlig blandrashund. Han passade in direkt och sitter nu med Kenzo, Molli och Filip. Tyson och Romeo blev tyvärr inte så förtjusta i varandra så vi ska försöka hitta en ny grupp till Tyson. Det borde inte bli några problem då Tyson fungerar med de flesta.

image73
Kenzo och Tyson sover efter långpromenad

image74
Pysen

Några av er har sett informationslapparna  vi satt upp på insidan ytterdörren, men för er som inte gjort det kommer här en liten uppmaning angående fästingmedel: Hundarna får inte leka med andra hundar(den får alltså inte sitta i sin grupp) dagen efter att fästingmedel applicerats, så gör det därför gärna på en helg, alternativt håll hunden hemma.

Uppmaning nr 2: Nästa vecka är det 1a maj. Vi har då öppet vid behov, men endast om ni meddelat oss senast onsdag denna vecka!

Hoppas ni alla haft en bra helg, imorgon är det åter måndag och dags för dagis!
/Carolin

Nyheter

image63

Dagisets lilla energiknippe- jack russel terriern Molli ska troligen börja löpa snart. Hanarna på dagiset har varit extra intresserade och nosat massor. Vi har alltid sett henne som en utav dagisets valpar, men nu håller hon alltså på att växa upp.

I fredags hade vi jättehärligt väder så vi tog en extra lång promenad med alla dagishundarna tillsammans med vårt praktikantteam bestående av Amanda, Karolina och Petra. Alla njöt av vädret (än så länge har vi ju ingen  dagishund med enormt tjock päls á la t.ex. Newfoundland eller jätteintryckt nos á la Engelsk bulldogg) och hundarna fick tillfälle att spana lite på änderna i Jordbodalen.

image64

image65

image66

image67

image68
(På bilderna syns Svea, Kenzo, Wilma, Astrid, Filip, Vipsen och Amandas hund Mio. Gibson var också med på promenaden, men han gick bakom mig hela vägen så tyvärr syns han inte på bilderna)

Det var också sista dagen för alla våra praktikanter så Karolina bjöd på en jättegod hembakad rulltårta som vi tackar hjärtligast för (både jag och Carolin är svaga för sötsaker).
Amanda var jättesnäll och gav oss en avskedspresent-rallylydnadsskyltar. Det passade verkligen eftersom jag är intresserad av att utbilda mig till rallylydnadsinstruktör också. Nu har jag och Carolin perfekt material för att träna. Det tackar vi verkligen för!
/Yasmine

Uppdatering

Nu var det ett tag sedan jag skrev, men med tanke på hur fullt upp det var förra veckan hoppas jag att ni har överseende.

Mycket både roligt och tråkigt har hänt sedan sist men jag väljer att koncentrera mig på det positiva.
Vips och Pysmys har bildat grupp! Eftersom vi har så många hanar runt 1-års åldern är risken att leken blir för intensiv i grupperna, så därför har vi tidigare haft svårt att hitta rätt rumskompis till Pysen. Därför blev vi jätteglada över att de funkade, både för Pysens och Vips skull.
image69


Nya hundar har vi ju också fått, som Carolin redan skrivit- två tikar så att dagiset blir lite mer jämställt (något jämO säkert skulle uppskatta;P ). Josie kom in med en lite försiktigare attityd, men hittade snabbt sin plats på dagiset och anpassade sig väldigt bra. Emmie kom in med en riktig labradorattityd-allt och alla är snälla och roliga. Hon och Josie sitter tillsammans ( och WIlma är med de dagar hon är här) och verkar trivas.

Sen vill vi också passa på att tacka Simbas och Pysens ägare för alla leksaker (och skålar från Pysens ägare)de skickat med. De hundar som har suttit ensamma har verkligen uppskattat det. Filip är nog den hund som uppskattade dem mest. Han fick leka lite med en gosedjurskoala och blev överlycklig och dagen efter när han kom på morgonen sprang han direkt till lådan den låg i.

Det var en liten uppdatering på vad som hänt sedan sist.

Tips:
Som rolig aktivering på promenader (Svea älskar det iallafall) kan man träna in markering av brunnslock.
Jag tränade in det genom att använda klicker (förstärk gradvis från att hunden tittar däråt till att hunden t.ex. sätter sig på locket), men det går ju såklart också att träna in det genom att locka hunden. En totalt onödig övning som gör promenaden till ett samarbete! Var tvungen att nämna den på bloggen för jag tycker det är ett exempel på en väldigt rolig aktiveringsövning.

image70


 Carolin tipsar också om att smeta mjukost på träd  Jättelätt och roligt för hunden! Framför allt så är det enklare för oss människor än att försöka hitta träd där man kan gömma hårda godisar i barken. Mjukost kan man smeta på alla slags träd och buskar.

image71


/Yasmine

Nya bilder och nya hundar

Ja, nu har jag äntligen tid att uppdatera bloggen lite. Den här veckan har vi verkligen haft fullt upp! Fyra nya hundar har vi fått in och fyra till hade bokat tid för att komma och kolla. Ingen av dessa dök dock upp så det enda de mötena resulterade i var massor av förlorad tid för oss, tid som vi hade kunnat spendera på promenader och mys med de hundar vi redan har. I och med att vi väntar på besök så kan vi ju varken gå ut eller ha hundar lösa i lokalen. En liten uppmaning alltså, snälla ni som ringer och bokar tid- kom den tiden vi bestämt eller ring iallafall och meddela oss att ni inte kommer!
Så, nog om detta.
De hundar vi faktiskt fick in var alla underbara! Den första hunden, Romeo(uttalas Roméo), en blandras från Italien har jag tyvärr ingen bild på, men jag lovar att han var otroligt söt. Sen kom border collien Josie och labradoren Emmie, båda jättehärliga tikar som passade in direkt.

image49
Wilma, Emmie och Josie

image51
Emmie

Den sista nya hunden för den här veckan var beaglen Jonnie. En jättehärlig hund som tyvärr inte tyckte om dagislivet(han blev väldigt stressad av de andra hundarna) så han kommer inte att fortsätta. Väldigt tråkigt, men hundarna måste ju trivas på dagis, annars ska de inte behöva vara här.

image52
Jonnie

För de "gamla" dagishundarna fortsätter livet som vanligt. En ny sak är att min lilla Vips har fått bilda grupp med mysiga Pysen (pysmys som han kallas av oss på dagis). De fungerar otroligt bra tillsammans!

image53


Lite blandade bilder från de senaste veckorna:

image54
Astrid och Molli

image55
Pysen myser

image56
Yatzy

image57
Gibson och Simba

image58
Gibson flirtar

image59
Gibson igen

Den här veckan och veckan som kommer har vi hjälp av tre helt underbara praktikanter! Karolina och Petra som går andra året på djurvårdslinjen på Svalöfs gymnasium och Amanda som går första året på hundlinjen på Stora Segerstad och Värnamo naturbruksgymnasium. De är så otroligt duktiga!

I fredags hade vi så få hundar att vi kunde gå ut på promenad med alla samtidigt. Vi passade då på att gå den längre rundan som är så otroligt vacker. Tyvärr hade jag inte med mig kameran, men jag tog några kort med mobiltelefonen. Kvaliteten är inte den bästa, men man kan ju få en liten känsla av hur det ser ut där iallafall

image60

image61

image62

Hoppas ni alla har en riktigt underbar helg!

/Carolin


Vi har varit med i tidningen!!!

http://hd.se/skane/2008/03/27/paa-hunddagis-finns-det-kompisar/

Blogg.se har inte fungerat sedan i fredags så jag har tyvärr inte kunnat uppdatera trots att jag verkligen velat. Just nu har jag inte tid, men jag tänkte att jag skulle lägga in länken iallafall. Jag lovar bilder och mer text om några dagar!

RSS 2.0