Nytt på dagisfronten!

De senaste veckorna har det varit full rulle på dagis med nya hundar och omflyttning i grupperna.
  • Bichon havanaisen Vilda, Cockerpoon (cocker spaniel/pudel) Basse och labradoren Malte är nu helt inskrivna och fungerar jättebra i sina grupper!
  • Idag hade vi besök av en flatte hane som kommer på prov nästa fredag, vi håller tummarna att det ska fungera!
Vad gäller omflyttningen så har Martin och Harry nu bytt plats.
  • Martin ingår i småttinggruppen tillsammans med Luna, Sunny, Chili, Tara, Basse och Vilda.
  • Harry sitter med Stina, Astrid, Maya, Ruff, Yatzy och Malte!

Tyvärr har jag även tråkiga nyheter, vår älskade Smulan ska sluta och har sin sista vecka denna vecka.. Hon kommer att saknas massor av både oss och de andra hundarna!

I lördags hade jag, Yasmine och Michaela en otroligt rolig dag! Vi var på en heldagsföreläsning om Hundspråk med Renée Sjöberg. Även om både jag och Yasmine studerat det innan på våra utbildningar (vilket är en förutsättning för att kunna ha det jobb vi har!) så finns det alltid nya saker att lära sig. Renée var väldigt rolig och lättsam att lyssna på och tiden verkligen flög fram. Vi fick se hundmöten både på film och i verkligheten samtidigt som hon berättade om de olika signaler som hundarna visade.. Hundens språk är verkligen fantastiskt! I maj blir det en fortsättning på föreläsningen(enbart för oss som var på den första)- det ser vi fram emot! Om ni själva är intresserade av att lära er mer inom hund, kolla in på sydskanskakennelklubben.se, de har ofta både roliga och billiga föreläsningar!

Basse

 

Vilda

 

Malte

/Carolin

Vackra Chili tittar ut i det vita vinterlandet


Här sitter en drömmande Chili i fönstret och studerar vinterstormen. Han verkar ändå glad att han är på rätt sida av fönstret, inne i vämen!

/Yasmine

Praktikant-Michaela

Vi har haft många bra praktikanter som visat stort intresse för hundarna, men någon som blivit helt ovärderlig för oss är vår långtidspraktikant Michaela som verkligen brinner för dagiset och alltid ställer upp. Så tack Michaela och hoppas att du kommer få stanna hos oss en lång tid framöver!

Oskar och Michaela tar en paus i promenaden!

/Yasmine

Ett avsked!

Som vi skrivit tidigare skulle Baloo och Marin sluta på dagiset och den sista januari var det dags. Hela dagen gick åt att gosa med bröderna och försöka få ut så mycket som möjligt av den sista tiden tillsammans.

Som tur var fick vi en fantastisk tavla av dem som vi kan titta på när vi saknar dem för mycket!

Ett sorgligt avsked, men vi vet att Baloo och Martin kommer ha det riktigt bra, så vi är glada för deras skull!

/Yasmine

RSS 2.0