Presentation av de nya ägarna!

Här kommer en presentation av Ida och Paulina, två av de tre tjejer som ska ta över hunddagiset. Så fort jag fått in Anna-Karins presentation lägger jag in även den i detta inlägg.

Jag vill åter passa på att påminna om Öppet hus som vi håller söndagen den 30/10 kl. 11.00-14.00 för våra befintliga kunder, där ni får chans att ställa frågor och bättre lära känna de nya ägarna! Vi hoppas att ni kommer känna lika stort förtroende för dem som vi gör!

/Yasmine


Ida heter jag, en glad och kreativ tjej på 24 år med ett väldigt stort djurintresse. Jag kommer från Jönköping men bor nu tillsammans med pojkvän och hund i Helsingborg. När jag bodde med min familj hade vi massor av olika djur, men aldrig hund. Jag tjatade och tjatade men mina föräldrar sa nej och åter nej. Därför var det ingen tvekan om att jag skulle ha hund när jag själv fick bestämma. Så fort jag flyttade hemifrån började mitt hundintresse ta fart på riktigt. Jag började läsa etologikurser eftersom jag länge varit intresserad av hur djur beter sig. Ju mer vi vet om djurens beteende, desto mer kan vi göra för dom. Denna kunskap tycker jag är mycket viktig för att våra djur ska må bra. Förutom detta har jag har även läst kurser i djursjukvård och haft praktik på en veterinärklinik.

För lite mer än ett år sen adopterade jag och min pojkvän Milton, som är en blandning av Jack Russel och Chihuahua. Han är ett treårigt litet energiknippe som älskar att bita sönder sina leksaker och tömma sina gosedjur på ludd. Milton är även väldigt mån om att hela tiden vara med och älskar att kela och vara i centrum. Positiv förstärkning är den träningsmetod jag förespråkar. Milton har på så vis roligt och jag ser att han gör framsteg.

Förutom att umgås med Milton på dagarna ägnar jag mycket tid åt djurrätt. Är aktiv i Djurens Rätt och Djurrättsalliansen. Tycker även om att måla, göra smycken, fotografera, baka och laga mat.
Att arbeta på hunddagis ser jag som ett sätt att utveckla mig själv som människa och som ett väldigt bra sätt att lära mig mer om hundar. Jag älskar etologi så att vara omgiven av hundar hela dagarna och studera deras beteenden och kommunikation är rena drömmen för mig. Det finns mycket att lära och mitt intresse och min vilja har inga begränsningar.
Ida Einegard
[email protected]
0739-94 48 60



Paulina heter jag och är en glad, hundtokig 22-åring född och uppvuxen i Halmstad. Jag har haft ett brinnande hundintresse ända sedan barnsben. När jag växte upp var jag lite allergisk emot hundar och fick därför inte ha eller umgås med hundar. I smyg gick jag ändå ut med grannarnas hundar och hundar i kvarteret. Efterhand som jag blev äldre växte dock allergin bort (tack och lov...!) och mina föräldrar började inse att mitt hundintresse verkligen var på allvar, dessutom hade mitt hundintresse smittat av sig på mina föräldrar. Så familjen utökades med en glad och livlig blandrashund som blev hela familjens läromästare. Med honom gick vi diverse kurser, och lärde oss massor.

När jag var tretton fick jag min första helt egna hund, dansk/svensk gårdshunden Rummel. Han finns med mig än idag, nästan tio år senare och han har verkligen varit en trogen kompis både i vått och torrt. I familjen finns också Rally, en sju år gammal jack rusell terrier. Han är min mammas hund men jag lånar honom ofta och har bland annat gått allmänlydnad och valpkurs med honom.
Mitt brinnande hundintresse har inte svalnat det minsta, tvärt om, genom årens lopp har jag försökt lära mig så mycket som möjligt om hundar. Både teoreretiskt och praktiskt. Jag tycker det är väldigt roligt att träna och tävla med hund och har bland annat startat i både lydnadsklass och agility med Rummel. Positiva och mjuka metoder är i mina ögon en självklarhet. Jag är även intresserad av klickerträning och har provat på det en hel del. Jag anser att varje hund är en unik personlighet, och att man därför aldrig kan vara helt fullärd när det gäller hundar och hundars beteende. Varje hund har nåt nytt som man kan ta lärdom av.

Jag har studerat på en folkhögskola i Finland, där jag läste en linje som hette "smådjurskötarlinjen", en mycket intressant och lärorik utbildning där man fick lära sig massvis om hundar och hundars beteende. Exempelvis läste jag kurser såsom: etologi, sjukdomslära, klickerträning, hundomfostran och inlärning, djurskydd och etik, genetik och avel. I utbildningen ingick även en två dagars-etologikurs på Kolmårdens djurpark där jag bland annat fick lära mig om vargarnas beteende.

Utöver hundintresset har jag ett stort intresse för alla andra slags djur. Har jobbat en del inom lantbruket och har en kvalificerad yrkesexamen inom lantbruk med inriktning mot djurskötsel. Men eftersom det inte riktigt passar min djursyn så la jag av med det och började se mig om efter ett yrke där man kan få ta hand om och få se djuren må bra och trivas, och vad passar väl inte bättre då än att vara hunddagisföreståndare?
Paulina Edbertsson
Vid frågor och funderingar går det bra att maila: [email protected]
eller ringa: 0707-91 74 78

Några bilder


Söta Basse-bus leker med ett tuggrep och försöker få igång sina andra kompisar!

En något yrvaken Jillie undrar varför jag stör mitt i vilan för att ta kort!

Hasse försöker fånga den sista solen innan vinterkylan tar över allt!

/ Yasmine

Gåsebäcks hunddagis byter ägare

Som de flesta av våra kunder vet kommer Gåsebäcks hunddagis från årsskiftet få nya ägare.
Jag ska flytta tillbaka till Örebro, där jag kommer ifrån och Michaela ska plugga vidare på hemmabas.

Det känns tungt, då vi kommer att sakna hundarna något otroligt, men samtidigt är vi lugna i vetskapen om att de nya ägarna kommer sköta dagiset jättebra!

Snart kommer de presentera sig här på bloggen så att ni får veta lite mer om dem och deras bakgrund.
Vi kommer även hålla öppet hus söndagen den 30/10 kl 11.00-14.00 för våra befintliga kunder, där vi kommer göra en ordentlig presentation. Då kommer ni också få möjlighet att ställa frågor och lära känna Paulina, Ida och Anna-Karin, som de nya ägarna heter. Även om vi har fullt förtroende för dem är det ju lika viktigt att ni känner det!
Ifall ni har möjlighet att hålla era hundar hemma under öppet hus vill vi gärna det, då alla hundar från de olika grupperna inte fungerar med varandra.

Bara fråga om det är något ni undrar över!
/ Yasmine

RSS 2.0